Infovergadering wegwerkzaamheden Verlorenkost op donderdag 13 augustus : Op dinsdag 18 augustus starten er wegwerkzaamheden in de Verlorenkost in Westerlo. De aannemer herstelt de stoepen en de rijweg. Als slecht weer geen roet in het eten gooit, moet de straat dan terug klaar zijn tegen de start van het nieuwe schooljaar op 1 september. Tijdens de werken kan alle verkeer nog gewoon door, maar je ondervindt wel grote hinder.

Op donderdag 13 augustus om 19.30 uur is er een infovergadering over deze werkzaamheden. Je krijgt er meer info over de planning van de werken en kan er terecht met al je vragen. Je bent van harte welkom in OCMW-zaal 't Rietje in de Verlorenkost 22.

Paralympiër Kenneth Verwimp Europees kampioen Boccia

Op vrijdag 14 augustus om 18 uur ontvangt het gemeentebestuur in het gemeentehuis de kersverse Westelse Europese kampioen Boccia Kenneth Verwimp .

Samen met Pieter Cillisen uit Brussel en Julie Lambrechts uit Lokeren behaalde hij op het Europees kampioenschap in Guilford (Engeland) eind juli een gouden medaille en tegelijkertijd een ticket voor de paralympische spelen in Rio in 2016. Eerder won Kenneth samen met Julie het Belgisch kampioenschap en werd hij tweede op het individuele Belgische kampioenschap.

Kenneth is 21 jaar en lijdt aan de spierziekte van Duchenne. Hij zit sinds zijn 13 jaar in een rolstoel. Boccia (uitspreken als botsja) is een paralympische sport die erg lijkt op petanque. De teams spelen met gekleurde ballen (zes blauwe en zes rode) naar een witte bal. In boccia mag je ook met de voeten of met een hulpstuk (goot) spelen, waardoor ook mensen met een ernstige handicap de sport kunnen beoefenen. Boccia wordt individueel gespeeld, per twee (pair) of per drie (team). Meer info op de Facebookpagina Boccia Belgium Fanpage.

Opknapbeurt Olenseweg en Zoerlering in week 24 augustus

Van maandag 24 tot vrijdag 28 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer werkzaamheden uit op de N152 Olenseweg en Zoerlering tussen Olen en Herselt.

De werkzaamheden bestaan uit plaatselijke asfaltherstellingen, bestrijkingswerken over de gehele zone en in beide richtingen en het aanbrengen van nieuwe wegmarkering. De werkzone is opgedeeld in drie opeenvolgende delen: van Olen tot Geneinde, van Geneinde tot aan de rotonde Zoerle-Parwijs en van de rotonde tot aan de Stippelberg.

De hele week is enkel de rijrichting komende van de E313 en Olen richting Herselt open, al geldt er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Moet je richting Olen dan volg je de omleiding via Geel-West of voor het plaatselijk verkeer de lokale verbindingswegen.

Het kruispunt Geneinde-Ter Voort en de rotonde van Zoerle-Parwijs blijven open. De zijstraten van de Olenseweg kan je, komende uit de richting van Olen inslagen zolang de werfzone niet aan dat kruispunt is. Wie een zijstraat uitrijdt, moet richting Herselt rijden. Meer gedetailleerde info vind je op www.westerlo.be.